Pașii Pentru Crearea Unui Site Web

februarie 25, 2023

În acest articol vorbim despre pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru crearea unui site web. Expunem costurile pentru creare, administrare, mentenanță dar și promovare, de asemenea costul pentru promovarea unui site web de prezentare este de multe ori asemănător cu prețul de promovare a unui magazin online.

Pașii de urmat înaintea creării site-ului web

Primul lucru pe care trebuie să-l facem înainte de crearea site-ului web este de a alege un nume al acestuia, mai exact un domeniu, exemplu de domeniu este rauden.ro sau numesite.ro. Putem verifica disponibilitatea acestui nume pe majoritatea site-urilor web a firmelor care oferă servicii de găzduire. Este important să rețineți că aceste domenii sunt unice, nu vor exista mai multe site-uri web cu același domeniu.

După alegerea numelui va trebui să alegem serviciul de găzduire, acest serviciu va ține site-ul nostru activ 24/7 și va fi vizibil pe internet. Există mai multe pachete de găzduire și prețul lor diferă în funcție de resursele pe care le aveți alocate, trebuie să știți exact de memoria pe care o va ocupa site-ul web pentru a afla exact ce pachet vi se potrivește.

Stabilirea obiectivelor site-ului web

Stabilirea obiectivelor site-ului este un pas important în crearea unui site web de succes. Acest pas implică definirea scopului și a misiunii site-ului dvs., precum și a publicului țintă. Obiectivele site-ului ar trebui să fie specifice, măsurabile, realiste și relevante pentru afacerea dumneavoastră. Următoarele sunt câteva exemple de obiective pe care le puteți avea în vedere în funcție de tipul de site pe care doriți să îl creați:

 • Site de prezentare – Crearea unei site în mediul online a companiei sau afacerii dvs. pentru afișarea produselor sau serviciilor oferite și facilitarea contactului cu potențialii clienți.
 • Site de e-commerce – Crearea unui magazin online pentru vânzarea produselor sau serviciilor companiei dvs. Obiectivele pot fi de a crește vânzările, de a oferi o experiență ușoară și plăcută de cumpărare pentru clienți, de a construi o bază de date cu clienții și de a crește loialitatea clienților.
 • Site-ul personal – Crearea unui site personal pentru a afișa portofoliul, talentul și expertiza dvs. Obiectivele pot fi de a crește vizibilitatea și recunoașterea, de a atrage potențiali angajatori sau clienți și de a construi o comunitate online în jurul persoanei dvs.
 • Site-ul de blog – Crearea unui site pentru a publica articole, păreri sau conținut editorial într-un anumit domeniu sau tematică. Obiectivele pot fi de a crește traficul, de a construi o comunitate online de cititori și de a atrage sponsorizări sau parteneriate.
 • Site-ul organizațional – Crearea unui site pentru o organizație nonprofit, educațională sau guvernamentală. Obiectivele pot fi de a crește conștientizarea și implicarea publicului față de cauza sau misiunea organizației, de a oferi informații și resurse pentru membrii organizației și de a atrage voluntari sau finanțări.

Stabilirea obiectivelor va ajuta la crearea unui site web coerent și eficient, care să ofere o experiență bună pentru utilizatori și să atingă scopurile dvs. de afaceri sau personale.

Platforma pe care este creat site-ul web

Dacă aveți cunoștințe de programare sau doriți să urmați un curs în acest sens este foarte important să alegeți platforma de creare cu grijă. O platformă precum WordPress care este open-source va fi mereu alegerea potrivită, există alternative care nu sunt open-source (nu aveți acces la fișiere), iar acestea nu oferă soluții complete, sunteți limitați la câteva șabloane și nu puteți crea un design unic.

Crearea unui site web în WordPress este o soluție rapidă și eficientă, mai ales dacă știm să o folosim. însă nu este suficient doar să instalăm o temă și site-ul web este gata, pe lângă faptul că acesta trebuie să fie personalizat nevoilor dumneavoastră va trebui să fie și optimizat pentru motorul de căutare, altfel crearea unui site web este în zadar.

Pentru persoanele mai avansate există și posibilitatea creării unui site web în HTML și CSS, puteți urma un curs pentru a afla mai multe detalii.

Promovarea site-ului web

După ce ați publicat site-ul, trebuie să îl promovați pentru a atrage trafic. Acest lucru poate include marketingul online, optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și promovarea prin intermediul rețelelor de socializare.

Cu alte cuvinte promovarea site-ului este esențială pentru a aduce trafic și pentru a crește vizibilitatea acestuia. Iată câteva modalități prin care puteți promova site-ul:

 • Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) – Este important să vă asigurați că site-ul dvs. este optimizat pentru motoarele de căutare, astfel încât să fie ușor de găsit de către utilizatorii care caută termeni relevanți. Acest lucru poate însemna includerea cuvintelor cheie relevante în conținut, crearea de meta tag-uri și meta descrieri relevante și asigurarea unui design și structură adecvate pentru site.
 • Publicitate plătită (PPC) – Publicitatea plătită poate fi o modalitate eficientă de a aduce trafic pe site, mai ales în cazul în care aveți un buget de marketing dedicat. Google Ads și Facebook Ads sunt două dintre platformele cele mai populare pentru publicitatea online.
 • Marketing prin e-mail – Trimiterea de e-mailuri personalizate către lista dvs. de abonați poate fi o modalitate eficientă de a aduce trafic pe site și de a păstra utilizatorii implicați. Asigurați-vă că e-mailurile dvs. includ conținut valoros și relevant pentru utilizatori și că nu trimiteți prea multe e-mailuri pentru a evita spam-ul.
 • Marketing prin conținut – Crearea și distribuirea de conținut valoros poate fi o modalitate eficientă de a atrage trafic pe site și de a crește vizibilitatea. Acest lucru poate include blogging, crearea de infografice, videoclipuri și alte tipuri de conținut care ar putea fi relevante pentru audiența dvs.
 • Promovarea prin rețelele de socializare – Promovarea prin rețelele de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn și altele, poate fi o modalitate eficientă de a atrage trafic pe site și de a păstra utilizatorii implicați. Asigurați-vă că distribuiți conținut relevant și valoros.
 • Participarea la evenimente și conferințe – Participarea la evenimente și conferințe în industria dvs. poate fi o modalitate eficientă de a vă promova site-ul și de a face conexiuni cu alți profesioniști din domeniu.

Promovarea site-ului poate fi o muncă dificilă și consumatoare de timp, dar este esențială pentru a aduce trafic și pentru a crește vizibilitatea și succesul site-ului dvs., de asemenea dacă nu aveți cunoștințele necesare pentru a face toate aceste lucruri, puteți apela la o firmă specializată care oferă astfel de servicii contra cost și aveți garanția unui lucru bine făcut. Apelând la o firmă cu un portofoliu mare de clienți și experiență sunteți sigur că banii și timpul nu sunt risipiți.

Servicii de web design & web development

Suntem o echipă tânără care oferă servicii de web design & web development.

Ne-ar face plăcere să te ajutăm cu realizarea proiectului tău.

Distribuie articolul

Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail rămâne privată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul